root-olva

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

miért root-olni?

más ROM-ot feltenni

profi progik amiért megéri:

Titanium Backup Pro:

Ha valaki rootolja a telefonját, annak általában két oka lehetséges. Az egyik, hogy olyan alkalmazásokat is használni tudjon, amelyekhez root jog szükséges (ilyen pl. a címbeli titanum backup, vagy az itt is már ismertetett ShootMe alkalmazás), illetve mert a gyári rom nem annyira friss, esetleg valami új dologra vágyik, s romot váltana.

A rom cserélgetők számára azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy az adataik az új romon is elérhetőek legyenek. A Google sok dologra kínál megoldást, de nem mindenre. Illetve a Google megoldása sokszor körülményes.

A Titanium Backup nem csak az alkalmazást képes visszaállítani, hanem a hozzátartozó adatokat. Azaz nem kell újra belépni a facebook/twitter/foursqare/gowalla/miso/stb. alkalmazásokba, mert minden alkalmazás úgy kerül vissza a telefonodra, ahogy azt hagytad. 

Ezenkívül a híváslistád, sms-ek, minden egyéb beállítások is visszaállíthatóak. Ezekre egyébként külön-külön létezik alkalmazás, olyan is, amihez még root jog sem kell.

A Titanium Backup másik erőssége, hogy beállíthatóak időzített folyamatok. Vagyis nekem pl. éjszaka hajnali kettőkor (mivel szinte mindneki éjszaka töltőn tartja a telefonját) megnézi a titanium backup, hogy van-e valami friss alkalmazás, friss adat, s azokat hozzácsapja az eddigi mentésekhez.

WebKey: A webkey alkalmazás teljes kontrollt ad a telefon felett. Otthoni wifin érdemes használni, s a beállítása is pofonegyszerű. Amint megvagyunk ezzel, megadtunk egy felhasználónevet/jelszót, s elindítottuk a szervert, már csak az alkamazás által kiírt IP címet kell megjegyezni. És még azt sem. Aki szeretné, beállíthat DynDNS címet a telefonhoz, s ezzel aztán mindig ugyanazon a címen érheti el a telefonját, tabletjét. Érdekes, hogy ilyen esetben a Webkey tulajdonképpen a legjobb eszköz arra is, hogy ha esetleg ellopják a telefonunkat, akkor amíg még be van kapcsolva az eszköz, hozzáférhessünk a kütyühöz. Persze, hogy ne a legrosszabból induljak ki, maradjunk csak abban, hogy otthon maradt a telefonod.
Ebben az esetben telefonálni nem fogsz tudni, de sms-eket megnézni, elküldeni a munkahelyedről, vagy ahol éppen vagy, fogsz tudni, hívást átirányítani, bármit.

Guide to Rooting Any Android Phone

The Start to Finish Guide to Rooting Your Android Phone

DarkyROM - Gingerbread (JVQ 2.3.4) OK!!!

ROM Manager [ClockworkMod] There are a few different custom recovery images out there that make hacking easier than the stock recovery image does.